Preskoči na vsebino | Dostopnostne možnosti | Zemljevid strani | Kontakt English | Français | Slovenčina | Slovenščina


Nahajate se tu: Domov > Podporne tehnologije > Sem uporabnik podpornih tehnologijPodporne tehnologije > Sistemi za predvidevanje zapisa besedila

Sistemi za predvidevanje zapisa besedila

Splošne informacije

sistem za predvidevanje zapisa besedila Penfriendsistem za predvidevanje zapisa besedila Co Writer

Sistemi za predvidevanje zapisa besedila so računalniški programi, namenjeni pomoči pri tipkanju. Z njimi je vnos besedila hitrejši, lažji in natančnejši, ker program na podlagi pogostnosti besed in sobesedila predvideva, kaj uporabnik skuša natipkati. Med tipkanjem tako program nenehno skuša uganiti trenutno besedo ali celo stavek in predlaga več različnih dokončanih besed oziroma stavkov. Ko ugane, uporabnik preprosto izbere pravo možnost, ne da bi jo moral natipkati do konca. Poleg tega so mnogi programi za predvidevanje zapisa besedila zmožni tudi popravljanja tipkarskih napak, dodajanja nepoznanih besed v svoje slovarje, izgovarjanja napisanih ali predlaganih besed ipd.

Predvidevanje zapisa besedila je včasih vključeno v sorodni programski opremi, npr. emulatorjih miške.

Sistemi za predvidevanje zapisa besedila pogosto niso na voljo v jezikih, ki jih govori majhno število ljudi. Mednje spada tudi slovenščina.

 

Tehnične zahteve

Predvidevanje zapisa besedila ne zahteva zmogljivega računalnika. V primeru dodatne funkcije za branje besedila so potrebni zvočniki oziroma slušalke.

Preverite združljivost z operacijskim sistemom, ki je v uporabi.

 

Cena

Programi v angleškem jeziku: od 200 evrov navzgor.